Interview met Amber Würing, speelster Vrouwen

Hoi Amber, je hebt nog niet zo lang geleden de overstap gemaakt van Beloften naar de Vrouwen, gefeliciteerd! We beginnen bij het begin: Op welke leeftijd ben je als voetbalster begonnen en bij welke club(s) heb je gespeeld ?

Ik ben begonnen op mijn 5e bij Vitesse’22 in Castricum. Hier heb ik gespeeld tot mijn 15e en toen heb ik de overstap gemaakt naar Telstar. Bij Telstar heb ik 3 seizoenen in de Beloften gespeeld en halverwege het 3e seizoen( dit seizoen) de overstap naar de Telstar Vrouwen gemaakt.

Je hebt een aantal seizoenen gespeeld bij de Beloften, wat heb je deze jaren vooral geleerd?
Ik heb erg veel geleerd de seizoenen bij de Beloften. Allereerst ben ik lichamelijk sterker geworden. Verder heb ik mij goed kunnen ontwikkelen op voetballend gebied, maar ook op coachend gebied.

Wat zijn je mooiste momenten hier geweest?

Mijn mooiste momenten bij de Beloften, dat is natuurlijk dat wij twee jaar op rij gepromoveerd zijn. Van de eerste klasse naar de Hoofdklasse en van de Hoofdklasse naar de Topklasse.

Wat is je positie, heb je altijd deze positie gespeeld en is dit je favoriete plek in het veld?

Mijn positie op dit moment is centraal achterin. Dit is ook de plek waar ik het liefst speel. Ik ben begonnen bij Vitesse’22 als rechtsbuiten, even later stond ik op het middenveld maar al vrij snel werd ik een centrale verdedigster en daar heb ik ook bij de Beloften gespeeld.

En nu bij de Vrouwen, heel anders dan bij de Beloften? Het eerste elftal is net begonnen aan de Play offs. Wat zijn je verwachtingen voor de rest van het seizoen, wat gaat goed en wat kan beter?

Bij de Vrouwen is het wel anders dan bij de Beloften. Het niveau is een stuk hoger en je speelt natuurlijk Eredivisie. Ik heb het erg naar mijn zin bij de Vrouwen. Wat ik verwacht voor de rest van het seizoen is dat wij de winnaar worden van Poule B. Wat er goed gaat is dat ik meteen goed opgenomen ben in het team en mijn medespelers geven mij vertrouwen. Verder denk ik dat de resultaten als team beter moeten en daar moet aan gewerkt worden.

Volgend jaar vv Alkmaar, misschien is de naam nog wat wennen? Een nieuwe start, heb je er zin in?

Jaa ik heb heel veel zin in volgend seizoen. Als vv Alkmaar worden wij een mooie vereniging met een mooi nieuw complex en willen wij steeds hoger eindigen in de Eredivisie. Tuurlijk is de naam even wennen, maar we hoeven 1x te winnen van Ajax en dan kent iedereen ons!!

Wat doe je naast het voetbal Is dit een beetje te combineren?

Naast het voetbal zit ik in 5 Havo op het Jac.P.Thijsse College in Castricum. Mijn school en voetbal is meestal goed te combineren, omdat mijn school een aangepast rooster voor mij gemaakt heeft en mij helpt wanneer ik in de problemen kom. Verder werk ik bij Snackbar de Klomp, dit doe ik op de zondag.

Ga je deze zomer nog kijken bij het EK Vrouwen in Nederland? Wat verwacht je van onze Oranjeleeuwinnen en wie vind je de beste speelster en waarom?

Ik kan jammer genoeg deze zomer niet kijken bij het Ek Vrouwen in Nederland, want dan ben ik op vakantie. Ik verwacht dat Nederland een goede kans maakt en verrassend ver gaat komen. De beste speelster vind ik Stefanie van der Gragt, dit is omdat zij een voorbeeld voor mij is en omdat ik regelmatig met haar getraind heb het eerste seizoen bij Telstar. Ook heb ik erg veel van haar geleerd!

Dank je wel Amber en heel veel succes met de laatste wedstrijden van dit seizoen!

 

Ook de nieuwsbrief ontvangen? Stuur een e-mail naar info@dewitteleeuwinnen.nl met als onderwerp ‘Nieuwsbrief’