Interview met

Bob Beentjes, keeperstrainer

Bob Beentjes
 
Hallo Bob, jij bent sinds dit seizoen onze fanatieke, enthousiaste keeperstrainer! We beginnen bij het begin…vanaf wanneer ben jij gaan voetballen en was je altijd keeper?
Ik ben op mijn negende begonnen met voetballen eerst als centrale verdediger , om mijn 15e heb ik echter vanwege een gebrek aan keepers bij onze voetbalclub de switch gemaakt naar het keepen.

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?
St Adelbert / Schoten-Haarlem Noord / Limmen en wederom St Adelbert

Wanneer en waarom heb je de overstap naar het trainerschap gemaakt?
Op 42 jarige leeftijd heb ik de overstap gemaakt van het keepen naar het trainerschap In eerste instantie zag ik dat helemaal niet zitten daar het spelletje voetbal nog te leuk was voor mij….maar door dat meerdere mensen in mijn directe omgeving die in mij een trainer zagen heb ik de switch gemaakt. Was toen wel al in bezit van de benodigde diploma^s voor keeperstrainer maar dat had ik meer uit het oogpunt gedaan ( opleidingen )om mij zelf te verbeteren als keeper op dat moment.

Waar ben je werkzaam geweest als keeperstrainer?
A)St Adelbert-5e/4e klasse zondag
B)Egmondia 5e/4e klasse zondag
C)Fc Castricum 2e/1e klasse zaterdag
D)Foresters 2e/1e klasse zondag
E)Afc 34 1e/hoofdklasse zondag

Vanwaar de overstap naar het vrouwenvoetbal?
In 2013 moest ik stoppen bij AFC 34 vanwege verkoop van een deel van ons bedrijf , dat deel van ons bedrijf werd verkocht aan een nieuwe eigenaar met een filiaal in Hazeldonk (Belgische grens ) heb daar toen met veel plezier een jaar gewerkt om alles te begeleiden en het bedrijf een Beentjes karakter te geven, na een jaar kon ik wel mijn contract verlengen maar de hele week van huis en de andere delen van onze bedrijven waren zodanig aan het groeien dat alle hulp welkom was, dus makkelijke keuze…..lekker weer terug in mijn eigen omgeving maar geen club op dat moment totdat…. in Juni 2016 werd ik benaderd of ik interesse had in Telstarvrouwen en ik was gelijk enthousiast dit was voor mij een stap die ik altijd al wilde maken ( Eredivisie vrouwen of jeugd bvo )
Na het maken van een afspraak met onze hoofdtrainer en een daarop volgend goed gesprek was de cirkel snel rond !

Is het heel anders werken dan bij de mannen?
Het is iets anders , maar ben echt aangenaam verrast !

Hoe vind je het gaan dit seizoen met onze teams en vooral de keepsters? Wat zijn de grootste verbetepunten nog te maken?
Over de keepsters we trainen hard met de P van plezier en de B van beleving zij hebben talent,ambitie,dicipline en zijn coachbaar

Hiernaast werk je bij Beentjes Transport, wat doe je daar?
Bij Beentjes ben ik operationeel directeur en mede aandeelhouder, ik werk echter niet meer fulltime.

Naast werk en alle uren bij Telstar nog andere hobby’s?
Ik heb zeker andere hobby’s; was voorheen verwoed hardloper heerlijk door de Egmondse duinen en strand maar sinds ik bij Telstar werk is dat op een lager pitje gegaan , ben een echte strandliefhebber in alle jaargetijden , en ben bovendien ook graag thuis lekker chillen, muziek luisteren , eten koken , sauna

Dank je wel heel veel succes dit seizoen!
Dank je wel en ik wil bovendien van deze gelegenheid gebruikmaken om iedereen hele fijne feestdagen te wensen !

 

Ook de nieuwsbrief ontvangen? Stuur een e-mail naar info@dewitteleeuwinnen.nl met als onderwerp ‘Nieuwsbrief’