Dyanne Bito loopt al een lange tijd in het Oranje shirt. Aankomend seizoen wordt het derde seizoen dat zij een Witte Leeuwin is. We stelden onze topper wat vragen over hoe zij het met oranje allemaal beleefd. Klik op lees verder om te zien wat Dyanne te vertellen heeft.

Dyanne, het EK komt steeds dichterbij. Hoe leeft dit in de groep?
Natuurlijk leeft dat heel erg in de groep. Iedereen is daar alleen maar mee bezig. Daar leven we met z’n allen iedere dag naartoe.

Jij hebt natuurlijk al heel veel ervaring. Maar een EK blijft geweldig om te spelen. Zijn er al wat zenuwen?
Nu zijn er nog niet echt zenuwen dat komt straks als we daadwerkelijk de wedstrijden gaan spelen. Nu vind ik het alleen maar spannend. Spannend wat er allemaal komen gaat. Ook al ben ik ervaren, zenuwen zullen altijd bij mij blijven bij het spelen van wedstrijden.

Hoe vaak trainen jullie nou, in deze voorbereiding, per week met het team?
Eigenlijk trainen we in de voorbereiding een keer per dag. In het begin trainden we soms twee keer op een dag maar nu voornamelijk een keer per dag. Meestal trainen we dan ’s morgens en dan is het lunchen, rusten, verzorging, spelletjes spelen, avond eten en zo af en toe besprekingen over de wedstrijden die we gespeeld hebben of over andere zaken.

Er wacht jullie nog een mooie wedstrijd in het TATA Steel Stadion voordat jullie naar Zweden gaan. Wil je nog wat zeggen tegen de mensen die nog geen kaartje hebben? We hebben nu nog een laatste wedstrijd met de definitieve selectie en dan zijn we klaar om naar Zweden af te reizen. Voor de mensen die daar nog geen kaartje hebben; gauw eentje halen om ons een allerlaatste steun te geven zo richting het EK.