Always-Forward

SV Always Forward, meer dan voetbal.

Een grote voetbalvereniging, ambitieus naar de toekomst met een zeer talentvolle jeugdafdeling. Met bijna 1200 leden en ruim 300 vrijwilligers een sterk georganiseerde en financieel gezonde vereniging.

Bedrijven in Hoorn en omgeving sluiten zich aan, organisaties worden betrokken.

Always Forward speelt een belangrijke rol om volwassenen, jongeren en kinderen te laten deelnemen in de voetbalprestatie, sportief, recreatief en als werkzaamheid in de vereniging.

In de gemeente Hoorn heeft SV Always Forward in beleid en uitvoering een succesvolle positie verworven, midden in de gemeenschap, waar iedereen welkom is. Meer dan voetbal.

Uit ‘visie richting 2020’ van de Always Forward Technische Commissie:

Wanneer een speler zijn individuele prestaties wil verbeteren, moet hij/zij getraind worden op een viertal specifieke vaardigheden.

1) de technische vaardigheden

2) de tactische vaardigheden

3) de fysieke vaardigheden

4) de mentale vaardigheden

Belangrijk uitgangspunt hierbij is het potentieel aanwezig voetbalvermogen in de vorm van techniek en inzicht in het voetballen zelf. Leidend is echter de pure voetbalkwaliteit van de individuele speler. Voor wat betreft de fysieke vaardigheden, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid, heeft Always Forward recent de expertise ingeroepen van twee speciale fysieke trainers. Het vierde, belangrijk, basisgebied zijn de mentale vaardigheden. Het is evident, dat juist ook deze vaardigheden een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van spelers. Wanneer een speler onvoldoende gemotiveerd is, niet zijn/haar aandacht op de taak kan houden, te weinig zelfvertrouwen heeft of teveel druk ervaart, is er een grote kans, dat hij/zij foute beslissingen neemt en de prestaties zullen afnemen. Eigenlijk is een mentaal niet fitte speler te vergelijken met een fysiek niet fitte speler. In beide gevallen is de speler niet in staat een optimale prestatie te leveren. Deze mentale vaardigheden zijn echter goed bij alle spelers te ontwikkelen.

De primaire taak van een trainer is om voor de spelers en spelersgroep zodanige voorwaarden te scheppen, dat het maximale uit zowel de speler als spelersgroep wordt gehaald. Om dit ook op mentaal gebied te kunnen bereiken, moet de trainer weten hoe hij het beste met de speler kan communiceren.

 

 logo dwow

DWOW – Door Wilskracht Overwonnen Wieringermeer

V.V. DWOW, opgericht in 1951, heeft zich in de jaren voor 1995 vooral bezig gehouden met een vereniging die voor iedereen toegankelijk  moest zijn. Zonder veel aandacht voor het kader dat betrokken was bij de jeugdopleiding werd geprobeerd zo hoog mogelijk te voetballen met de middelen van die tijd.

Door beïnvloeding van de KNVB (Masterplan) en de samenwerking met de AZ voetbalschool middels het volgen van opleidingen, demonstraties en kennis te delen is de vereniging nu zelf in staat om met een goed plan, spelers (jongens en meisjes) op ieder zijn of haar niveau, zowel op sociaal als op voetbal gebied, te ontwikkelen tot een betere voetballer.

Inmiddels heeft V.V. DWOW de status van 2 sterren partner van de AZ voetbalschool.

Voor de komende jaren wil DWOW het meisjes en vrouwenvoetbal naar een hoger plan brengen, door trainers en begeleiders verder op te leiden en te begeleiden in de praktijk. De doelstelling is om een regionale functie te vervullen voor het meisjes en vrouwenvoetbal. Door een samenwerking met Telstar VVNH aan te gaan hopen we met elkaar kennis te delen om ons plan uiteindelijk te kunnen verwezenlijken.